Olen joulukuun lapsukainen vuosimallia -90 ja asun avopuolisoni (ensi kesänä aviomieheni) ja kahden tyttäreni kanssa Akaassa. Perhettämme viihdyttää koirakaksikko corgi Mindi sekä sekarotuinen minikoira Bella. Peruskoulusta lähdin opiskelemaan Ahlmannin ammattioppilaitokseen maatalousalan perustutkintoa, jonka kuitenkin jätin kesken ensimmäisen vuoden jälkeen. Tämän jälkeen tein erilaisia harjoitteluja kaupanalalla sekä yritin päästä opiskelemaan merkonomin ammattitutkintoa. Kartoitusjaksolle pääsin mutta en mahtunut itse koulutukseen mukaan. Lapsien takia opiskelu venyi mutta lopulta syksyllä 2015 pääsin aloittamaan merkonomikoulutuksen Tredulla! Olin harjoittelussa KappAhl vaateliikkeessä sekä Tampereen Vuokratalosäätiöllä, missä huolehdin ostoreskotrasta ja muista toimistotehtävistä. Lapsi teki tuloaan ja koulu jäi kesken, sain kyllä toki tehtyä 4 tutkintosuunnitelmaa eli yksi jäi vajaaksi. Maaliskuussa 2017 jatkoin opintoni loppuun Talousruutu- yrityksessä ja suoritin viimeisen tutkintosuunnitelmani kirjanpidon. Nyt odotan kiltisti merkonomipapereita, opiskeluaika päättyi 31.08.2017.

Sain puhelun 28.8 Tredulta, että olenko halukas lähtemään opiskelemaan hiusalan perustutkintoa. Tämä puhelu tuli täysin puskista, täysin odottamatta. Olin keväällä laittanut kyllä sähköpostia Tredulle ja Valkeakosken ammattiopistoon syksyllä alkavista hiusalan perustutkinnoista, mutta sieltä vastattiin ryhmien olevan täynnä. Ilmeisesti peruutuspaikka avautui minulle ja niin vain yllättäen lähdin opiskelemaan jotain muuta, kuin toimistoalaa.

Täytyy myöntää, että ihan ummikkona lähden touhuun mukaan. En ole koskaan ollut hiustenlaittaja. Oman pääni kuivaan hiustenkuivaajalla pörröttäen ja kun hiukset on kuivat, lakalla nostatan sitä vähän pystyyn. Ei ihan hirvittävästi ole tullut perehdyttyä aiheeseen – nyt siihen tulee muutos.

Tämän blogin idea on seurata omaa koulutaivalta julki. Pääsen myös itse seuraamaan omaa kehitystäni että voin sitten muutaman vuoden päästä naureskella näille päivityksille täällä. Tulossa myös omia mietintöjä hiusalaan liittyen, tulossa erilaisia vinkkejä ja kummasteluja matkan varrelta. Tervetuloa mukaani tälle uudelle ja lähes tuntemattomalle taipaleelle! 😊

t. Elisa

 

21106750_10209841706700185_7434861800664